Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

WEB https://fsmoo.meb.k12.tr
Adres : Dönüklü Mahallesi Onikişubat/Kahramanmaraş
VİZYON : Bilim ve teknoloideki gelişmeleri kullanarak öğrencileri;araştıran,inceleyen ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek.Ülkesine ve milletine faydalı olacak şekilde bir üst öğreniminle birlikte hayata hazırlamak.
MİSYON : Atataürk İlke ve Inkılaplarına bağlı, sorumluluk sahibi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ilerine taşıyacak bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2011-2012: Eğitim Öğretim yılında 1 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesine 4 öğrencimizi Anadolu Lisesine yerleşti, 1 öğrencimiz bursluluk sınavını kazandı. 2012-2013: Eğitim Öğretim yılında 1 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesine 5 öğrencimiz Anadolu Lisesine yerleşti, 1 öğrencimiz bursluluk sınavını kazandı. 2013-2014 :Eğitim Öğretim yılında 4 öğrencimiz Anadolu Lisesine, 5 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesine yerleşti. 2 öğrencimiz bursluluk sınavını kazandı. 2015-2016 :Eğitim Öğretim yılında 3 Öğrencimiz Fen Lisesine ,9 öğrencimiz Anadolu Lisesine, 2 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesine yerleşti. 2 öğrencimiz bursluluk sınavını kazandı. 2016-2017 : Eğitim Öğretim Yılı 1 Öğrencimiz Bursluluk Sınavını Kazandı. 1 Öğrencimiz Fen lisesini Kazandı. 2017-2018: Eğitim Öğretim Yılında 2 öğrencimiz bursluluk sınavını, 1 öğrencimiz fen lisesi, 1 öğrencimiz proje imam hatip lisesi, 2 öğrencimiz sağlık meslek lisesini ve 5 öğrencimiz anadolu lisesini kazanmıştır.

Saatler :
Yabancı Dil :
Servis : 2 ÖĞRENCİ SERVİSİMİZ VARDIR.
Ulaşım : Okulumuza öğretmenlerimiz kendi araçları ile ulaşım sağlamaktadır. Bunun yanında beldeden il merkezine her yarım saatte bir halk otobüsleri çalışmaktadır.
Yerleşim Yeri : Dönüklü Mahallesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklığı 28 km dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Öğretmenler ve öğrenciler arası voleybol turnuvası (Bölge okulları arasında). Öğretmenler arası masa tenisi turnuvası (Bölge okulları arasında).
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Bölge okulları arası bilgi yarışması, İstiklal Marşını güzel okuma yarışması ve Bölge okulları arasında Peygamberimizin Hayatı kitap okuma yarışması yapılıyor.
Proje Çalışmaları : Eğitimde İyi Örnekler Projesi,Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri Başvuruları,Değerler Eğitimi Projeleri.